september, 2020

23sep(sep 23)9:4524(sep 24)16:00Grøn Vandretur Mercantour Nationalpark v/Casterino

OM ARRANGEMENTET

CD Indbydelse til arrangement 

 

 

2 dagers GRØN vandretur

 

Mercantour Nationalpark v/Casterino

 

Onsdag 23. og Torsdag 24. September 2020

 

                   

Parc National du Mercantour er et av Europas flotteste fjellmassiver, som vi er så heldige å ha nesten ‘utenfor stuedøren.’ CD har også tidligere arrangert turer til dette unike området, sist i September 2016. Dette års invitation er stort sett en kopi av arrangementet i 2016. 

Årets tur vil være en to-dagers tur med overnatting og felles middag på hotell i Casterino, men man kan saktens også kjøre opp og ned på dagen fra kysten hvis man ikke ønsker å overnatte.

Dag 1: Valmasque 

Onsdag den 23. September går vi en ‘oppvarmings-tur’ langs den vakre Valmasque-dalen.

Vi følger dels en gammel militærvej anlagt av Mussolino i mellomkrigsårene, og dels stier innover den storslåtte Valmasque-dalen. Etter ca 2 timer og 350 høydemeter spiser vi vår matpakke ved en ‘Cascade’ (2070 m.o.h.) , før vi returnerer til Casterino ad samme vej. 

(For de som gjerne vil gå helt opp til ‘Refuge de Valmasque’ (2233 m.o.h.) dvs. ytterligere 160 høydemeter og ca 1 1/2 time ekstra, vil enten Kristin eller Helge gå med.) 

Tur-fakta:  Samlet vandretid: Ca 4 timer tur-retur + pauser, 8 km og 350 høydemeter.

Tur-nivå: Middels (3) 

Møtested og -tid: Kl.10:15 ved hotellet, Chamois d’Or, i Casterino (kjørselsvejledning angitt nedenfor). Deretter kjører vi sammen opp til Balise 394 hvor vi parkerer (1719 m.o.h), og starter vandringen kl 10:30. 

Dag 2: Fontanalbe og 5000 år gamle ‘helleristninger’ 

Torsdag 24. September møtes vi utenfor hotellet og kjører igjen sammen opp til Balise 394 (1719 m.o.h.) hvor vi parkerer. Vi vandrer nå gjennom skogpartier med lærketrær og åpent alpelandskap. Vi passerer Refuge de Fontanalbe (2018 m.o.h).og kommer deretter opp i et åpent og storslått alpelandskap, hvor vi stanser med våre matpakker ved ‘Lacs Jumeau’ (2215 m.o.h.). Deretter til ‘la Voie Sacree’ – den hellige vei – hvor vi ser en rekke ‘gravures’ eller helleristninger som er datert til ca. 2000 – 3300 før Kristus, og som vitner om bronsealder-menneskets dagligliv og guds-tilbedelse rundt Mercantour’s hellige fjell ‘Mont Bego’. 

Mulighetene for å engasjere en lokal, engelsk-språklig guide (mot betaling) til dette området vil bli undersøkt. Dette kommer vi tilbake til, når vi har oversikt over hvor mange som melder seg på til turen. 

 Tur-fakta: Samlet vandretid: ca 5 timer tur-retur + pauser og tid til besiktigelse av ‘helleristningene’ på ‘la Voie Sacree’. 12 km og 580 høydemeter. Tur-nivå: Middels (3). 

Møtested og -tid: Kl  09:45 utenfor Hotel Chamois d’Or i Casterino. Start på vandring ved Balise 394, kl 10:00. 

Overnatning: Deltagere er selv ansvarlig for sine egne reservasjoner, men vi har fått en opsjon på 9 dobbeltrom inntil midten av August på det utmerkede Hotel Chamois d’Or, Casterino. 

September er høysesong i Casterino, så deltagere bør sørge for sine reservasjoner så tidlig som mulig.  Halvpensjon, dvs inkl middag og morgenmat er € 90 per person i dobbeltrom.Tel: +33 (4) 9304 6666   Mail: info@hotelchamoisdor.net.

Ved bestilling bes oppgis ‘Club Danois’. 

Vi satser på felles middag på hotellet om aftenen den 23. September, og også den 22. September for de som velger å kjøre opp dagen før. 

Alternativt hotell: ‘Les Melezes’, også i Casterino, Tel: +33 (4) 9304 9595.  

Kjørselveiledning: Ta motorveien A8 østover mot Italia. Ved bom-stasjonen ved Ventimille, skal man ligge helt i høyre fil, merket avkjørsel Ventimille. Herefter følges vei nr. SS20 mot Colle di Tende. Veien passerer sener inn i Frankrike igjen, men følges hele veien mot Col de Tende. Etter ca  50 minutter  er man i St. Dalmas de Tende, hvor man tar vei nr D91 til venstre mot Casterino som nås etter 14 km ad svingete vei. 

Total kjøretid fra Ventimille bom-stasjon til Casterino er ca. 1 1/4 time. 

Utstyr: Det sedvanlige, dvs vandrestøvler, regntøy, vand, matpakke etc. Kort  IGN 3841 OT. 

Vær spesielt oppmerksom på følgende: Mercantour Nasjonalpark er strengt regulert – det er derfor ikke tillatt å ha med hund i området, og i tillegg skal alle vandrestaver være utstyrt med gummi-knotter(Kan kjøpes i Decathlon eller de fleste andre sportsforretninger).

Deltagelse skjer på eget ansvar. 

ALTERNATIV FOR IKKE-VANDRERE:

Hvis enkelte ikke ønsker å vandre begge dagene, er det gode «gule traveture» stier i Casterino-dalen, med utganspunkt direkte fra hotellet. 

 Alternativt kan anbefales et besøk på  ‘Musee de Merveilles’ i Tende (ca. 25 minutter med bil fra Casterino). Dette er et ganske fascinerende arkeologisk og etnografisk museum, som omhandler de 5000 år gamle ‘helleristningene’ i Fontanalbe og Vallee des Merveilles, samt bronsealder-mennesket liv og gjøren. I høyeste grad verd et besøk. 

Også vel verd et besøk er Kapellet Notre-Dame des Fontaines ved Brigue – dette også ca 25 minutter med bil fra Casterino, men ganske nær Tende, slik at de to besøk kan lett kombineres.  Freskomaleriene og utsmykningen av kapellet har (muligens noe overdrevet) blitt beskrevet som Alpes Maritimes’ Sixtinske Kapell.  

Tilmelding: Senest 20. August til  Kristin og Helge Larsen,

Tlf +45 3167 0380   eller mail: kristinlarsen123@gmail.com 

Fortsatt god sommer og de beste hilsener, 

 

Kristin og Helge

TID

23 (Onsdag) 9:45 - 24 (Torsdag) 16:00

0
    0
    Kurv
    Kurven er tom
    X
    X