3-dages tur til Arles-Les Camargues-Foundation Luma.

09mar(mar 9)11:4511(mar 11)14:003-dages tur til Arles-Les Camargues-Foundation Luma.

OM ARRANGEMENTET

FOUNDATION LUMA, i Arles, indviet i 2021 som et kulturcenter.

Arkitekt: Frank Gehry, som også tegnede Foundation Louis Vuitton i Paris  og Museum for moderne kunst i Bilbao.

                                           MODERNE ARLES!

OG HISTORISKE ARLES!

  • Arles byder på alt– 2.500 års historie med bevaret arkitektur som f.x. Amphiteater, hvor der indtil for nylig dyrkedes tyrefægtning.
  • Byen følger dog også med med moderne arkitektur, som det i år indviede kulturcenter LUMA, utallige gallerier, hvor der hver sommer vises fotoudstillinger af kunstnere fra hele verden.
  • Byen tiltrækker kunstnere. Den mest kendte var Vincent Van Gogh. I Arles og omegnen findes der utallige steder, som Van Gogh frekventerede og som er afbilledet i hans kunst. Besøgeren slentrer i Van Goghs spor…

Udflugt til det moderne og historiske ARLES og en tur med Jeep til naturparken LES CAMARGUES samt Allpilles-området med bl.a. steder som Beaux de Provence og St.Remy de Provence.

Club Danois organiserer en 3-dages rejse til Arles og naturparken Les  Camargues et Les Alpilles

Dato: onsdag den 9.marts til fredag den 11.marts 2022

Vi mødes senest kl. 11:45 på hotellet ATRIUM –  BEST WESTERN, 1,rue Emile Fassin, i centrum af Arles (et stenkast fra turistbureauet i Arles, hvor der er sikret parkeringspladser til os).

Program onsdag den 9.marts

Vi starter kl.12:00 med en let frokost på hotellet. Vi bliver hentet kl.13.15 foran turistbureauet (100 m fra hotellet), og starter på en guidet tur gennem det historiske Arles. Vi slentrer rundt i 3 timer og får dermed et kendskab og overblik over byens historie og arkitektur. Turen slutter foran et kulturcenter/museum MUSEON ARLATEN, hvor vi guides igennem Arles-egnens kulturhistorie og etnografi helt tilbage fra det 19.århundrede. Vi besøger bl.a. en sal, der er dedikeret til den berømte forfatter Frédéric Mistral, en sal med eksempler på  befolkningens levevis  i Rhonedalen samt festsalen, hvor vi indvies i indbyggernes ritualer, både civile og religiøse. Vi skal gøres bekendt med stedets forskning helt til nutiden – der vises forskellige fassetter af liv i Arles. Aftenen afsluttes med en velfortjent middag med stedets kendte vine på den berømte restaurant LA COMÉDIE (5 minutters gang fra hotellet).

Program torsdag den 10.marts

Heldags SAFFARI med jeeps og frokost, afgang fra hotellet ca.kl. 9:15. De første 3 timer oplever vi en guidet tur gennem Naturparken LES CAMARGUES, faktisk Rhonflodens udløb i Middelhavet, hvor man ikke må færdes alene med private biler. Vi oplever flamingoer, vilde heste, tyre, fugle samt et rigt flora. Om eftermiddagen skal vi køre gennem det såkaldte LES ALPLLES området, hvor kombination af mineraler, lys og bevoksning tiltrak utallige kunstnere til området. Allerede i romertiden blev der etableret feriekolonier! Vi besøger den antikke by Glanum tæt på Saint Remy de Provence, landsbyen Beaux de Provence, kåret som den smukkeste landsby i Frankrig. Vi oplever steder, hvor van Gogh skabte sine malerier samt den berømte mølle Moulin de Daudet. Dagen afsluttes med en middag på GRAND CAFÉ MALARTE – en meget populær Arles-restaurant, som besøges mest af de lokale, og som ligger tæt på hotellet.

Program fredag den 11. marts

Vi tjekker ud af hotellet, anbringer vor bagage i et aflåst rum evt. i bilen.Denne dag vies til besøg af det nyåbnede FOUNDATION LUMA, som gennemfører et overordnet koncept for kunst, forskning og have-architektur. LUMA blev indviet i maj 2021 og er blevet et tilløbsstykke ikke mindst på grund af et arkitektonisk revolutionært værk af Frank Gehry.Vi starter med at tage en lille bus fra stoppestedet, der ligger få minutters gang fra hotellet. Vi guides gennem det spændende bygningsværk LUMA tårn, oplyses om kunstnernes ateliers og slentrer selv gennem LUMA parken. Besøget afsluttes med en frokost på stedet. 

Turen slutter efter frokost på LUMA kl.14, derefter er det op til den enkelte, om vi vil tilbage til hotellet, hente vores biler og rejse hjem.

Vi kan også vælge at opleve den gamle by på egen hånd, besøge nogle caféer eller små gallerier med fotokunst.

PRISEN FOR REJSEN:   400 € i dobbeltværelse og 470 € i enkeltværelse

dækker følgende ydelser:

Hotelophold i dobbeltværelse inkl. morgenmad:

3x frokost og 2x middag – moderat servering af vin.

Kulturpas, guidede ture på LUMA, MUSEON og den historiske by Arles:

Heldags SAFARI tur med jeeps til Naturparken LES CAMARGUES og Les ALPILLES:

Ydelser,der IKKE ER DÆKKET af rejseprisen: parkeringsafgift per bil per dag: 10,-€.

Det anbefales at tegne en afbestillingsforsikring på hotelopholdet. Alle, ændringer, foretaget efter den 9.2.2022, skal betales af den enkelte i tilfælde af udeblivelse.

TILMELDINGEN sker via Club Danois webside SENEST DEN 5.2.2022.

Antal deltagere: max 24

HUSK CORONAPAS

Gæster kan deltage, hvis der er plads den 5.2.2022. Ret henvendelse til Jana Blazkova.

Rejsearrangør:

JANA BLAZKOVA

Roseprague@gmail.com

Mobil: +33 06 0218 0871

                            

NATURPARKEN LES CAMARGUES

Ved tilmeldingen skal man vælge enkeltværelse eller dobbeltværelse. Ved tilmelding til dobbeltværelse skal man tilmelde 2 personer. Sæt venligst navn på deltagerne.

TID

9 (Onsdag) 11:45 - 11 (Fredag) 14:00

Vælg billettype

Gæsteliste (Attending: 24)

Wivi Mikkelsen (2)Jana BlazkovaHenningAnne-MarieJette NyhuusNick Worm (2)Mogens BrixBitten HauptMette Zobel (2)Lis Frisenfeldt JonssonKjeld AndersenKaren BrunelliRie NygårdJens NygårdEsther FrederiksenConnie Rasmussen (2)Ellen SvenssonJohn SvenssonThyge og Lene Nielsen (2)

Billetter sælges ikke mere

0
    0
    Kurv
    Kurven er tom