Afholdte arrangementer 2022

15. november 2022: Bowling i La Bocca

18 aktive medlemmer og 1 tilskuer var mødt op til en dejlig Bowling aften. Der blev spillet 2 runder på 4 baner. Holdvinder: Anne-Marie Østergaard, Flemming Brøchner Petersen, Simone Stockfleth, Yvonne Frang og Rie Nygård. Bedste herrespiller: Reno Stockfleth og bedste damespiller: Rie Nygård. Herefter blev der serveret store pizzaer eller salat i restauranten.

se billeder her

10. november 2022: Mortens aften

Kære deltagere i vores Mortens-aften arrangement🦆.🙏
Tusinde tak for en super indsats til Rie og Jens, hvilket var medvirkende til at gøre denne aften til en unik oplevelse.
Vi måtte ikke glemme baggrunden for at vi fejrede denne begivenhed,så Rie sørgede for at alle lige fik en frisk briefing om historien omkring munken Morten…rap,rap🦆.🥂🥂
Et fantastisk måltid til denne anledning havde Kokken Jens Pele fået arrangeret, og da en vældig sød pige stod for serveringen…..gik alt som smurt.🍷🍽🍮☕️
35 glade deltagere fik en hyggelig og sjov aften😀😀😀😀😀.
Vanessa -vores redaktør – kunne overraskende brilliere med en ret smuk sangstemme, hvilket satte gang i flere dejlige minder, og selvfølgelig bidrog vi med det bedste vi havde lært….ret morsomt.. FANTASTISK..og tak til Vanessa👍🙏.
Susanne Worm

30. oktober 2022: Halloween toget til Annot

Club Danois med Kogletoget og Damptoget på Halloween-udflugt til Annot i absolut røg og damp i går.Har vistnok ALDRIG oplevet noget lignende med fantastiske UHYGGELIGE oplevelser især i tunnellerne….uha!!!!
Vi startede turen med Kogletoget fra Nice, og i byen Puget-Theniers skiftede vi over til Train des Pignes a Vapeur🚂😈🥴💩☠️👻
Vi var 14 deltagere som fik en usædvanlig, uforglemmelig og spændende dag.
Efter alle var blevet “rystet” lidt, kunne vi så slappe af og nyde en god frokost i “sommeragtige” omgivelser midt i den lille bjergby Annot.
Kogletoget bragte os alle direkte og sikkert og roligt retur til Nice ..uha!
Susanne Worm

se billeder her

18. oktober 2022: Petanque i Saint-Paul-en-Vence

25 spillere, 1 turneringsleder og 1 tilskuer var mødt op kl 9.30 ved Cafe de la Place for at nyde en kop kaffe og en croissant. Det viste sig at banerne ved cafeen var optaget af parkering for biler, da der var to større begravelser i byen. Vi fik anvist 6 baner udenfor bymuren. Det var lidt specielt, da vi kun kunne spille i en retning, hvis vi ville have alle kugler i behold efter kampene. Der blev spillet 3 runder med skiftende makkere og modstandere. Frokosten blev indtaget på Le Vieux Moulin, hvor der blev serveret en hovedret og en dessert med vin. 

Efter hovedretten blev resultatet af dagens kampe præsenteret: 2 medlemmer havde vunder alle 3 kampe med Flemming B. Petersen på førstepladsen. Line Lundsberg blev nr. 2. 2 medlemmer delte 3. pladsen med 2 vundne kampe og 1 uafgjort: Bernt Holtug og Nina Billgren. Præmierne var sponsoreret af

Arrangementet blev afsluttet med en kop kaffe.

Se billeder her

12. oktober 2022: Coffee-morning i Lorgues med byvandring og frokost

Tak til alle deltagerne i vores bytur i Lorgues idag. En særlig tak til Mikael og Claude for at byde os på kaffe og croissant inden byturen. Chris fra Office de Tourisme fortalte på en spændende måde om seværdighederne i Lorgues. Hans engelske var nemt at forstå og vi fik mange spændende informationer. Efter byturen var vi 18 der fik en dejlig frokost på restaurant AntreNous. 🍷🍽Stephanie og Etienne serverede på vanlig vis et fantastisk måltid. Vi fik vin fra Martinette ad libitum – og der blev ikke sparet på det. Husk at restauranten giver 10% rabat til medlemmer af Club Danois mod forevisning af medlemskort.

08. oktober 2022: Coffee-morning i Le Cannet

Karen Brunelli og Kjeld Andersen stod for dette arrangement i Le Cannet. Vi var 24 personer der mødtes kl. 10.00 på restaurant Racine, hvor der blev serveret kaffe, croissant, appelsinkage og nypresset appelsinjuice. Kjeld fortalte kort om historien om Le Cannet, inden vi via en lille rundvisning gennem Le Cannet nåede frem til en restaurant på Rue La Sauveur. 

se billeder her

05. oktober 2022: Vandretur rundt om Ile Sainte Marguerite.

Vandretur rundt om Ile Sainte Marguerite den 5. oktober 2022
Der var 14 glade deltagere på vandreturen rundt om øen. Vi tog båden fra Cannes kl 10 og gik øen rundt “mod-uret” for at undgå at gå alt for meget i direkte solskin. Turen er på det fineste underlag, for de meste blød skovbund, og byder på fantastisk udsigt hele vejen rundt. Vi stoppede ved gamle fæstninger som tjente til at forsvare Cannes og spiste frokost på stranden ved øens østlige punkt. Overfor indgangen til fortet er der en plads med fin udsigt over til Cannes og bugten – se billede med en masse bagdele 😉
Turen er på omkring 7 km og vi tog båden tilbage kl 14:15 for at afslutte med et glas rose på molen i Cannes … en perfekt tur til åbning af vandre sæsonen efter sommerpausen.
Tak for deltagelse “and stay tuned” for flere ture, bl.a. de traditionelle med Nytårs Turen rundt om Cap Ferrat og Mimose Turen i Februar.
Ole

28. september 2022: Musikaften med Erik Grip i samarbejde med kirken

En nostalgisk aften med musik af sanger Erik Grip. Spændende forløb af Erik Grips liv krydret med sjove anekdoter og musikeksempler fra sang, viser og salmer. 80 medlemmer deltog i arrangementet, hvor den nye præst i kirken Birgitte Grøn bød velkommen. Efterfølgende var der en lækker buffet frembragt af Jens Pele.

Jens Nygård

17. september 2022: Welcome Home Party

Tak for deltagelsen i vores Welcome Home Party arrangement . Næsten hundrede club danois deltog idag og vi fik en god eftermiddag med god servering af CasaRose

Nick Worm

se billeder her

17-18/august 2022: Besøg på Skrøbelev Slot og Strynø

Vi er netop vendt hjem fra et dejligt Club-Danois arrangement planlagt med stor tak til/af John Svensson, og turen gik til Skrøbelev Gods og Strynø. Flot vejr begge dage, og Danmark tog sig godt ud!

1. dag på godset gik med spændende rundvisning, hvor vi hørte om et spøgelse samt så vinkælderen “Mogens” og de mange, forskellige rum og sale til lidt af hvert! Det hele efterfulgt af en fin middag i riddersalen.

Efter morgenmaden næste dag gik turen med færge til Strynø, hvor “Kjeld-fortæl” ventede os på kajen og førte os gennem alle øens seværdigheder.

Hos købmanden har man et specielt pantsystem. Der ligger tomme dåser og flasker i tagrenden, som man låner, når man køber drikkevarer, og disse bliver returneret, når flasken/dåsen er tom.

Dagen blev afsluttet med frokost på Det Gamle Mejeri, som bestod af gammeldags æggekage, pandestegte rødspættefileter eller hakkebøf af krondyrkød med spejlæg.

Retur med færgen til Rudkøbing og et par dejlige dage var forbi 👌! Inge Olsen

se billeder her

02. august 2022: Travetur i Midtjylland

Vi var 18 vandrere (nuværende og tidligere bosiddende i Fr.), der mødtes hos Bente og Kaj Brødbæk i det smukke, Midtjylland. Det blev til ca. 15 km, en del højdemeter og hyggeligt samvær med bl. grill, lækker salat og cognac-flamberet pandekager . Stor tak til Bente og Kaj . Inge Olsen

se billeder her

31. juli 2022: Katamaran sejlads ved Cannes

 

se billeder her

 

20. juli 2022: Sommerpetanque i La Napoule

Simone, Reno og Aksel stod for arrangementet med 19 deltagere. Under morgenkaffen blev der foretaget lodtrækning til dagens 2 kampe. Det var en meget varm dag med over 30 grader, men alle kom godt igennem dagen. Under frokosten blev der uddelt vinpræmier til de 3 bedste hold. Præmierne var sponsoreret af EDB Max Immo v/ Nick Worm.

Som noget nyt blev det til sidst dystet i langkast.

se billeder her

13. juli 2022: Besøg hos Anne Vilsbøll i Gilleleje.

Dorthe Brøchner Petersen havde arrangeret et møde med kunstneren Anne Vilsbøll som laver malerier på selvfremstillet papir.

12 medlemmer indtog en frokost på Fyrkroen i Gilleleje inden 19 deltagere besøgte Anne Vilsbøll værksted. Gennem 2 timer underholdte Anne Vilsbøll om kunsten selv at lave papir og efterfølgende bruge som materiale for sine malerier/ kunstværker. Papirmassen består af fibre fra ukrudtsplanter og mange forskellige planter fra hele verden. 

Anne havde forberedt, at vi selv kunne prøve at lave et stk. papir. Det lykkedes for nogle, mens andre var for utålmodige. 

Efterfølgende besøgte de fleste deltagere et lille galleri i Gilleleje hos Birthe Laursen, St. Strandstræde 1, hvor flere af Anne Vilsbølls værker var udstillet.

se billeder her

08. juli 2022: Coffee-morning i Lorgues

Klubbens 3. coffee-morning havde 14 tilmeldte. 3 måtte desværre melde afbud pga. corona.

se billeder her

26. juni 2022: Besøg på Frederiksberg Slot og frokost i Pedersens have.

John Wichmann havde i Club-Danois regi arrangeret et interessant besøg på Frederiksberg Slot, hvor vi bl.a. så et kæmpe badekar, som Struense havde fået installeret samt et trappetrin, så en lille konge kunne bestige sin hest samt en del andet. Flot trompe d’oeil vægmaleri samt den fine lille kirke og pandekagekøkkenet med “hollandske” kakler på væggene. Bagefter ventede en stor frokost i Petersens familiehave i Pile Allé med iørefaldende musik. En hyggelig dag med tak til John. Inge Olsen

se billeder her

23. juni 2022: Skt Hans aften

Vi havde en ualmindelig hyggelig aften,  vi mødtes ved 18 tiden og stillede bordene op i en stor halvcirkel med udsigt til vandet. Alle fik et glas vin og spiste deres medbragte mad, snakken gik på kryds og tværs. Da det begyndte at blive lidt mørkt, tændte vi faklerne og Niels Grymer holdt en inspirerende og morsom tale om Sankt Hans. Derefter sang vi Midsommervisen, og alle gik hver til sit med aftale om at mødes igen næste år. Charlotte Beiner

Se billeder her

 

12. juni 2022: Besøg på sporvejsmuseet i Skjoldnæsholm:

Hej igen og tak til alle deltagerne i dagens super dejlige Skjoldenæsholm udflugt.
Vi startede kl.11.00 i vores egen sporvogn med kaffe og croissanter.
Kl.13.00 spiste vi vores medbragte mad i Valby Remise hvor CD sørgede for vin,øl og vand.
Sporvejsmuseet havde sørget for musikalsk underholdning med et fem-mandsband med sangerinde.Dejligt at høre sangen “ Der kommer altid en sporvogn og een pige forbi “.
Efter frokosten så vi alle de spændende vogne i museet- både sporvogne og busser .
Derefter kørte vi med en todækkersporvogn til Ejlers Eg hvor vi fik kaffe ved de udendørs borde.
Vi sluttede af med endnu en sporvogn til P-pladsen hvor vi sagde farvel efter en herlig dag.
🚃
🚃
🚞
☕️
🥐
🍷
🍽
🍺
🍺
😎
 
Mange dejlige hilsener

se billeder her

01. juni 2022: Vandretur til La Braque

Vi var 10 deltagere plus Peters to dejlige hunde og selvom temperaturen vist nok nåede op på 30 grader, var det en meget behagelig tur idet vi gik under trækroner af store flotte gamle træer – altså i skygge.
Vi mødtes på en parkeringsplads ca midt mellem Biot og Valbonne og gik i retning mod Valbonne langs med flodbredden. Massere af fuglesang og kvækkene frøer samt flodens stille rislen eller bruset fra et “mini-vandfald”.
Efter nogle km drejede vi af og gik langs en biflod, som desværre var udtørret. Men vi kom til et dejligt sted med bænke, hvor vi holdt bananpause. Så videre rundt for igen at mødes med La Brague, som vi så gik langs med tilbage til parkeringspladsen i retning Biot, kun afbrudt af frokost på en fin stensætning.
 
Turen var på 7 km med meget afvekslende underlag – alt fra klipper og cementerede stier – men mest på skovbund dækket med rødderne fra de gamle træer. En helt anderledes og meget frodig tur, som vi bestemt gentager.

19. maj 2022: Kunstner besøg i Vence og Saint Paul de Vence

21 medlemmer mødte op til dette arrangement. Vi startede i Vence hos Galleri Simone, hvor der blev serveret et glas champagne til velkomst. Simone redegjorde kort for sin baggrund, hvorefter man havde mulighed for at bese kunstværkerne indenfor og i nederste etage. Flere benyttede lejligheden til at inspicere den gamle bydel i Vence inden frokosten på torvet.

Derefter kørte vi til Saint Paul de Vence og besøgte Inge Hørups nye galleri tæt på kirken.

Inge Hørup fortalte ligeledes kort om sin baggrund som kunstner. Herefter var der mulighed for at udforske de 4 etager i bygningen med masser af kunst. Alle sluttede på øverste etage, hvor der blev serveret rosé og lækker kage. Inge Hørup havde en indsamling til støtte til Ukraine, som fik flot respons.

Dagen sluttede ved 17-tiden 

se billeder her

12. maj 2022: Besøg på Villa Rothschild.

14 medlemmer var denne solbeskinnet dag mødt op. Rundvisning i villaen og gennemgang af de mange forskelligartede haver. Udleveret picnic kurv blev nydt i haveanlægget.

se billeder her

06. maj 2022: Togtur til Tende

22 medlemmer mødte meget tidligt op på banegården i Nice. Vi hyggede os i dejligt selskab .Vejret drillede os – ISKOLDT –🌫☔️💨 men alt i alt en skøn, lærerig dag med guide på .

se billeder her

28. april 2022: Byvandring i Tourrettes (VAR)

20 medlemmer af Club Danois mødtes i Fayence denne skønne torsdag med høj sol. 

Vi gik samlet ned til den “autentiske” by, som har markeret sig med et meget kunstnerisk miljø. 19 forskellige kunstnere udstiller i denne lille by. Der er mange vægmalerier, keramiske værker og anden kunst og skulpturer rundt i byen. Vi blev guided rundt af en engelsktalende guide. Han medbragte bl.a. en meget stor nøgle, så vi kunne komme ind og bese den lokale kirke. 

Efterfølgende gik vi tilbage til Fayence, hvor vi fik en lækker frokost på  L’AUBERGE DU CHÂTEAU

se billeder her

14. april 2022: Byvandring i Vallauris

Som nye medlemmer af Club Danois var Grete og jeg sammen med 16 andre deltagere i en skøn rundvisning i Vallauris.
Temaet primært og selvfølgeligt Pablo Picasso.
Skønt vejr og rundtur under kyndig og god vejledning og fortælling af Vanessa; tak for det 🇫🇷👍❤️
Hermed også en del billeder – tak for i dag — sammen med Club Danois og

 

2 andre

i Vallauris. Jan Marcussen

se billeder her

06. april 2022: Vandretur til  Vieil via Mont Turney

Månedens vandretur blev gennemført 17 deltagere,

se billeder her

02. april 2022: Generalforsamling i Club Danois

Club Danois afholdt generalforsamling den 2. april 2022. 65 medlemmer var mødt op og deltog efterfølgende i frokosten.

Generalforsamlingsreferatet er lagt ind under: For medlemmer/ kun for medlemmer/ generalforsamlingsreferater.

se billeder her

18. marts 2022: Coffee-morning i Lorgues: 

Club Danois havde inviteret til kaffe og croissant fredag den 18. marts 2022 på Le Grillion i Lorgues.

Der var 12 gæster til arrangementer både medlemmer af klubben og ikke medlemmer.

Vi havde en hyggelig formiddag, hvor der blev talt og snakket om  alt muligt.

Der blev udvekslet erfaringer om udfordringer og glæden ved at kunne opholde sig i  i Var.

Der var en god uformel stemning og klubben blev opfordret til at gentage arrangement, gerne både i Var og Alpes-Maritimes.

Le Grillion var et godt og imødekommende sted for vores formiddag.

se billeder her

09.-11.marts 2022: Tur til Arles 

23 medlemmer mødte forventningsfulde op i Arles ved 12- tiden. Arrangementet startede med en lækker frokost på vort hotel Best Western. Efterfølgende blev vi vist rundt i den gamle bydel af en meget kompetent dansktalende guide. Vi så bl.a. Amfiteatret, Gallo-romersk teater arenaen og var forbi hospitalet hvor Vincent Van Gogh var indlagt i perioder. Museet Arlaten er absolut også et besøg værd. 

Næste dag var formiddagen reserveret besøg på det nye Museum LUMA. Efter en biofrokost på en nærliggende restaurant. Eftermiddagen var til “fri leg”.

Den sidste dag blev vi afhentet af 4 Landrover og kørt gennem Camargues med kyndige guider, som fortalte om områdets natur og dyreliv. Efter en “camarguesisk” frokost sluttede turen med kørsel gennem det meget varierede terræn og sluttede i Arles ved hotellet.

Tak til Jana Blazkova for et par spændende og indholdsrige oplevelser. 

se billeder her

09. marts 2022: La-Croix-des-Gardes

Vi var 14 deltagere og Akki på vandreturen i haven/parken ovenfor Cannes La Croix-des-Gardes, og vi fik dejlige udsigter over Cannes og Mandelieu. 6,8 km og ganske få højdemeter. Tak til Ole Kragh for planlægning af denne måneds Club-Danois tur👌

Inge Olsen

se billeder her

19. februar 2022: Museumsbesøg i Monaco

18 medlemmer mødtes på banegården i Monaco. Først en tur med bussen til Villa Sauber. Her blev vi guidet rundt af en engelsk talende guide. Bus tilbage hvor vi besøgte Den japanske Have inden frokosten blev indtaget på restaurant CANTINETTA. Atter på bus til Villa Paloma. Ligeledes her en rundvisning af engelsk talende guide. Retur med bus til banegården og dagens arrangement var slut. Et spændende arrangement, som Jana Blazkova skal have stor tak for. Læs nærmere om dagen i det kommende blad, som udkommer slut marts.

se billeder her

16. februar 2022: Mimosetur

Vi var 43 fremmødte til Mimose turen i går onsdag.
Vi havde dejlig vejr og gik 8 km og så mimoserne i fuld flor.
Tak til Ole og Gerard for en flot tur.
Med venlig hilsen
Nick Worm
Formand
Club Danois

se billeder her

26.-28. januar 2022: Skitur til Auron

25 glade medlemmer og gæster har netop været 4 dage i Auron. Vi havde det bedste vejr – man kan ønske sig – nemlig fuld sol, næsten ingen vind og fin sne. Vi boede på Hotel Edelweis, hvor vi også havde halvpension. Hotellets service var fin og vi godt tilfredse med indkvartering og forplejning.

Frokost blev afholdt hver dag på Le Blanchon, hvor der var reserveret et langt bord til os. Håndboldkampen Danmark – Frankrig blev set på storskærm i restauranten. De fleste holdt med Danmark – nogle få med Frankrig – jeg nævner ingen navne.

Tak til Wivi for et flot arrangement – vi glæder os allerede til næste år.

Med venlig hilsen

Nick Worm

se billeder her

12.januar 2022: Vandretur rundt Cap Ferrat

Igen under ledelse af Ole Kragh var der 18 deltagere på denne traditionelle nytårsrur. Som det fremgår af billederne foregik turen i dejligt vejr. Der blev sluttet af med en øl i Saint Juan.

se billeder HER

 

 

 

 

 

0
    0
    Kurv
    Kurven er tom